Amit a cellulitról tudni érdemes

2016.04.19.

Amit a cellulitról tudni érdemes

Mi a narancsbőr vagy cellulit?

A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felülete a narancs héját utánzóan egyenetlenné válik.

Vagyis röviden a cellulit a kötőszövet (a bőr alatti zsírszövet) ödémája, vizenyője, ennek oka a sejtekben felhalmozódott sok toxikus anyag.

Miért nem tűnik el fogyókúrával?

Mivel a sejtekben rekedt anyag főleg víz, és nem zsír , ezért a fogyókúra nincs jelentős hatással a cellulitos sejtekre. Annak ellenére, hogy főként vízből áll, a vízhajtók sem segítenek.

A narancsbőr a felnőtt nők jelentős részét érinti, szerencsére nagy részüket csak enyhébb formában. Főként a csípő környékén, és a combokon jelentkezik.

Fokozatosan alakul ki. Az esetek egy részében már kamaszkorban megjelenik, egy részében a klimax alatt, vagy a terhesség, fogamzásgátló tabletta hatására szembesülhetünk vele. Kezdetben csak akkor látható, ha egy bőrredőt az ujjaink közé fogunk. Ha súlyosabb, előrehaladottabb, akkor állva látszik, de fekve nem. Még komolyabb cellulit esetében  állva és fekve egyaránt látszanak a behúzódások, göböcskék, ami narancshéjra hasonlít. 

Mitől alakul ki a cellulit?

Sok összetevője lehet a folyamatnak. Szerepet játszhat benne a szervezet hormonális egyensúlyának felborulása, a helytelen táplálkozás (cukor, adalékanyagok, tartósítószerek, finomított élelmiszer), a kevés folyadékfogyasztás, a mozgásszegény életmód, a fogyókúrák miatt ingadozó testsúly, a zsírszövetek arányának megnövekedése, de genetikai hajlam is szóba jöhet. A stressz, a túlhajszolt életmód szintén hozzájárulhat az anyagcsere felborulásához. Az állandó idegeskedés megzavarja az anyagcsere folyamatokat, így hátráltatja a méreganyagok távozását a szervezetből.

A cellulit nem csak esztétikai probléma. A bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, emiatt a zsírsejtekben lerakódik a salakanyag. A cellulites testrészben nyirokpangást, később értágulatot, érkárosodást okozhat a nyirokáramlás zavara. Feltételezések szerint a zsírszövetben lerakódó, a táplálkozással a szervezetbe kerülő káros anyagokkal okozzák a jelenséget, illetve a mérgek lerakódása, felhalmozódása. Azokon a területeken, ahol cellulit található, rossz a bőr szöveteinek vér- és nyirokkeringése, ezáltal lassabb az anyagcseréje. A cellulites bőr ezért általában tapintásra is hidegebb.

Mit lehet tenni?

A cellulit megszűntetéséhez nem elég a helyi kezelés, szükség van még a táplálkozási szokások felülvizsgálatára, a megfelelő napi folyadékbevitelre, gyógyteák segíthetnek, rendszeres mozgásra, nyugodt életvitelre hosszútávon. Szaunázás is jól kiegészítheti a kezelést.

Anti-cellulit masszázs köpöllyel

A kézi vákuummasszázs / köpölyözés a hagyományos orvoslás gyógyító módszerei közé tartozik. Alapelveit több ezer évvel ezelőtt leírták.

A köpölyözés hatását a keletkezett vákuum által fejti ki. A csúsztatós köpölyözés alkalmazása során műanyagból, üvegből készült köpölyöket használok. Ez a módszer alkalmas a  cellulit  (narancsbőr) helyi kezelésére, helyi fogyasztásra, főleg a comb, fenék és has, illetve a felkar területén. Először olajjal, speciális masszázstechnikával „feltöröm” a zsírsejteket, ezután a köpölyt a bőrfelületen a nyirokáramlásnak megfelelő irányban mozgatom. A feltört zsírsejtekből a méreganyagok, és a víz a nyirokkeringésen keresztül távozik. Az eredmény akár már az első alkalommal is centikben mérhető.

Acellulit kezelés hatásai

A cellulit masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat. A hatást fokozza a masszázs során használt illóolajokat tartalmazó masszázsolaj, illetve a köpölyözéshez használt  paprikaolajat tartalmazó masszázsolaj, valamint a tekercseléshez használt koffeint tartalmazó masszázs krém.

A cellulit maszázs, és a köpölyözés okozta bőrfelmelegedést fokozzuk a testtekercselő fólia alkalmazásával. A fólia alatt a kávés pakolásnak és a mély zsírbontó cellulit masszázsfogásoknak köszönhetően generált hőhatás tovább fokozódik.

Acellulit kezelés eredménye

A kezelés karcsúsít, átformálja a testkontúrt. A bőrt feszesebbé, selymesebbé teszi, jelentősen csökkennek a „gödröcskék”. Javul a leromlott alapanyagcsere, felgyorsul a szövetekben a vér- és nyirokkeringés.

Célszerű kúraszerűen alkalmazni, minimum 10-12 kezelés javasolt, heti 1 vagy 2 alkalommal. Emellett szükséges a sok folyadék fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek, valamint a testmozgás, ami  jelentősen megnöveli a kívánt eredmény elérését. Ha elértük a kívánt eredményt, akkor célszerű havonta 1x fenntartó kezelést végezni.

Mennyire fájdalmas?

Az érzékenység nagyon egyéni, tapasztalatom szerint némileg ciklusfüggő is. Ha erősebb a vendég kötőszövete, akkor nem feltétlenül kellemetlen a kezelés. Vékonyabb kötőszövettel rendelkező vendégek az első néhány alkalommal a cellulit masszázst intenzívebben érzik, ami a kezelések számának előrehaladtával csökken, esetleg meg is szűnhet. A különböző testtájak érzékenysége is más, általában a combok érzékenyebbek, a háton végzett köpölyözés kifejezetten kellemes is lehet. A köpölyözés intenzitását lehet csökkenteni, ha kellemetlennek érzi a vendég.


Kiknek nem ajánljuk a cellulit masszázst?


Az alábbi állapotokban nem ajánlott: allergiás, gennyes, gombás bőrgyulladás, véredények fokozott törékenysége, nem megfelelő véralvadás (Hemofília), hosszú betegség utáni kimerültség, terhesség, láz, hidegrázás, alkoholfogyasztás, gyulladás a szervezetben, visszér, trombózisra való hajlam, daganatos megbetegedések, diabeteszes érbetegség, ödéma, ekcéma, szívbetegség, magas vérnyomás, idős kor

vissza

Nyitvatartás

Nyitvatartásunkkal vendégeink igényeit szolgáljuk ki, kérjük egyeztessen időpontot velünk!

Kozmetika Kitti: 30/908-0000

Fodrászat Szilvi: 70/523-7394

Fodrászat Anita: 20/281-6868

Műköröm Marcsi: 30/664-8883

Pedikűr Réka: 70/513-6677

Talpmasszázs Zsuzsi: 30/894-6462

Testmasszázs Bálint: 30/722-0853

Szempillaépítés Gerda: 70/570-0560

Sminktetoválás Reni: 30/335-2441

Smink Marcsi: 30/916-6899